FRODE KVAM, NTB

Flere promillekjøringer, både til sjøs og på veiene, en rekke mindre slagsmål og mye fyll. Slik oppsummerer politiet den varmeste midtsommernatten i Norge på mange år. NTB har vært i kontakt med de fleste politidistriktene i landet, og så godt som samtlige melder om en travel natt, men uten alvorlige ulykker eller hendelser.

Et unntak er dødsulykken i Molde lørdag kveld, der en 25 år gammel mann mistet livet. Han skal ha mistet kontrollen over bilen før han kolliderte med en forstøtningsmur i veikanten.

Fuktig på fjorden Politiet i Asker og Bærum hadde sin fulle hyre med å pågripe fulle båtførere i Oslofjorden natt til søndag. Til sammen ble fem båtførere innbrakt.

Tre av båtførerne ble stanset idet de passerte politibåten som var ute i annet ærend i Middagsbukta, ved Langåra, i Oslofjorden. Senere ble to andre båtførere pågrepet. Først en kvinnelig båtfører, som forsøkte å legge til ved politibrygga i Sandvika uten å lykkes. I stedet kolliderte hun med en rekke andre båter. Så en femte båtfører, som kjørte på grunn ikke langt fra politibåten.

Familieidyll Under Tromsøs skinnende midnattssol var det sprakende bål, måkeskrik og blikkstille sjø, melder VG.

I Ålesund lyste det 28 meter høye Slinning-bålet opp midtsommernatten. Sankthansbålet, trolig landets høyeste, var omkranset av mange skuelystne både på land og til sjøs.

Allerede tidlig formiddag strømmet Oslo-folk til strendene ved fjorden. På badestranda på Huk på Bygdøy var det en salig blanding av ungdommer, eldre og barnefamilier, melder Dagsavisen.

Jens i Dumpa Statsminister Jens Stoltenberg var invitert til å åpne Sankthansfeiringen i Akerlia borettslag på Kaldbakken i Groruddalen i Oslo. Borettslaget har tidligere hatt besøk av dronning Sonja, Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen, og tidligere LO-leder Yngve Hågensen.

På samlingsstedet Dumpa i borettslaget fant Stoltenberg sine velgere. Han fikk mange klapp på skulderen, og det likte han.

–Skal man dømme ut fra denne forsamlingen blir det et godt valg. Her har jeg fått mye støtte, sa statsministeren til Dagbladet.

30.000 på konsert I drabantbyen på Lindeberg var det urban stemning. Sankthansbål var riktignok på plass, men reggaerytmer, ansiktsmaling, marokkanske kjøttboller, og brettspill fra Chile gjorde feiringen av solen til en internasjonal sommerfest. 2.500 personer samlet seg til fest i bydelen, som har innbyggere fra mer enn 30 nasjoner, skriver Aftenposten.

Musikk var det også i sentrum av hovedstaden. X-Ray og Brobyggingsprosjektet rigget opp store høyttalere som ruvet på Youngstorget.

På Rådhusplassen var det "Top 20-show" i anledning starten på VG-listas sommerturné. Emma "Baby Spice" Bunton stilte ensom på scenen der hun presenterte sitt nye debutalbum "A girl like med". Helt ensom var hun dog ikke, for om lag 30.000 personer tok seg bryet med å samle seg på plassen i det vakre sommerværet Sankthansaften.