Kveldssolen flommet gjennom vinduene til spisesalen, der et hav av hvitveis utgjorde hovedelementet i borddekorasjonene.

Det er medlemmene av et sangkor som har sørget for de mange vårblomstene til det kongelige taffel, der også husfred, store gulhvite krysantemum og grener av lerketrær utgjorde bordpynten.

I sin tale til keiser Akihito og keiserinne Michiko sa kronprinsregenten blant annet: «Kongen kan ikke delta slik han hadde ønsket, men han har bedt meg overbringe de hjerteligste hilsener, og jeg kan forsikre dere alle om at han er i stadig bedring.»

221 gjester var invitert til gallamiddagen, som avsluttet første dag av det japanske statsbesøket. Dronning Sonja ledsaget keiser Akihito inn til gallamiddagen mens keiserinnen Michiko var ledsaget av kronprins Haakon. Bakerst gikk kronprinsesse Mette-Marit med sin manns tante, prinsesse Astrid.

POMP OG PRAKT: Kronprinsse Mette-Marit og prinsesse Ragnhild fru Lorentzen til høyre. Kronprins Haakon Magnus og den japanske keserinnen Michiko til venstre.
SCANPIX