Familien Landsnes på Helgøy i Ryfylke ble vitner til et meget spesielt syn tirsdag ettermiddag. En vær hang i en vaier og dinglet etter ett av hornene 5–6 meter over bakken.

– Hvordan kan dette være mulig?

– Væren beiter i en skråning, og i denne skråningen går det en vaier som stabiliserer en påle nederst i skråningen. Væren har på utrolig vis klart å hekte det bøyde hornet på vaieren i toppen av skråningen, forklarer Geir Landsnes, bror til eieren av den uheldige væren til Stavanger Aftenblad.

Reddet av tyske turister Da væren fant det for godt å bevege seg nedover skråningen, mistet den fotfestet.

– Da fikk den nok litt panikk og etter hvert som den har forsøkt å komme seg av, har den bare bevegd seg lenger og lenger ut på vaieren, forteller Landsnes.

Værens eier var ikke hjemme da da episoden utspant seg, men hjelpsomme turister fra Tyskland sørget for at væren kom seg trygt tilbake på bakken.

– De klarte å kaste et tau rundt hornet på væren og fikk dratt den til toppen av skråningen igjen, sier Landsnes.

På sauejakt? Han mistenker at væren kan ha hatt planer for stuntet. På den andre siden av et gjerde i skråningen beiter nemlig en flokk sauer.

— Vi har jo spøkt litt med at væren før eller siden ville over gjerdet for å «få seg» seg sau, men dette var jo litt spesielt, sier Geir Landsnes, som overfor bt.no legger til at væren har det helt fint etter lufteturen.

— Den lever i beste velgående, sier han.

Tyske turister hjalp til, og fikk væren tilbake på trygg grunn.
Marita Vestersjø Landsnes