Mannen er varetektsfengslet med brev— og besøkskontroll.

Det var under en privatfest i en bolig på Kirkemyr i Lillesand ved 2.30-tiden natt til første nyttårsdag at 23-åringen skal ha tent på 27-åringen fra Lillesand.

Politiet har siktet 23-åringen for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Under fengslingsmøtet i Sand forhørsrett torsdag forklarte den siktede at hendelsen var et uhell og at han derfor nekter straffskyld. Han skal ha brukt en flaske rødsprit i forbindelse med matlaging under festen, men husker lite utover det.

— Han er veldig lei seg, og tar naturlig nok det hele tungt, sier advokatfullmektig Sonny Folkenborg fra advokatfirmaet Staff til NTB. 27-åringen er innlagt på brannskadeavdelingen ved Haukeland Universitetssykehus i Bergen med alvorlige brannskader. Tilstanden hans var torsdag alvorlig, men stabil.

Politiet har brakt på det rene at det tidligere har vært motsetninger mellom den siktede og 27-åringen. Ifølge Fædrelandsvennen har 27-åringen tidligere vært kjæreste med søsteren til siktede. Dette skal ha vært et turbulent forhold, og ifølge avisen skal 23-åringen ha mislikt 27-åringens rolle i forholdet til søsteren.

(NTB)