Aktor i saken, politiadvokat Cecilie Gulnes, fikk i Oslo tingrett medhold i sitt krav om fire ukers varetekt. Hun ba om fire uker med brev— og besøksforbud, samt forbud mot å lese aviser og høre nyheter via radio og TV. Hun fikk også medhold i sitt krav om to uker i full isolasjon for 30-åringen.

Den siktede er innlagt på Dikemark psykiatriske sykehus til observasjon og møtte ikke i fengslingsmøtet.

Gulnes er fornøyd med kjennelsen.

– Jeg registrerer at vi har fått medhold i alt vi har begjært. På bakgrunn av sakens alvor og karakter er jeg ikke overrasket over kjennelsen, sier Gulnes til NTB.

Syk

Advokat Abid Q. Raja, som sammen med Truls Dramer forsvarer 30-åringen, sier han ville besøke den siktede og informere ham om kjennelsen torsdag.

– Vi er fornøyde med at han nå er på Dikemark. Så sant han ikke uten videre overføres til ordinær varetektscelle er vi fornøyd med det. I utgangspunktet trenger jo mannen behandling, og den behandlingen får han nå på Dikemark, sier Raja til NTB.

Men han er likevel kritisk til varetektsfengslingen.

– Selvsagt er vi ikke fornøyd med at han er idømt fire ukers varetekt så lenge vi ikke har innsyn i sakens dokumenter, sier Raja.

Han mener politiet holder kortene for tett til brystet, og klager over at de som advokater må få opplysninger fra media og familiemedlemmer.

– Dette er en alvorlig siktelse. Vi vurderer et kjæremål til lagmannsretten for å få innsyn i flere av sakens dokumenter, sier Raja.

– Husker ingen ting

Raja og Dramer besøkte siktede tirsdag på Dikemark psykiatriske sykehus. Under dette besøket husket siktede fortsatt ingenting fra søndag.

– Han har det svært vanskelig nå. Jeg pratet med ham på urdu og punjabi og da kommer alle følelsene hans fram. Han husker fortsatt ingenting, og synes det er svært vanskelig å forstå det som er skjedd, sa Abid Q. Raja til Dagsavisen etter møtet.

Aas, Erlend