Mens man i den solfylte hovedstaden denne helgen har kunnet nyte iskalde og duggfriske, men akk så kostbare gylne dråper fra byens uteserveringer, følges det gode været opp stort sett over hele landet.

De eneste som har grunn til å fortvile, er innbyggerne i Nord-Norge, som fortsatt ligger noen grader lengre ned på gradestokken enn resten av landet. I Troms meldes det om stedvis vanskelige kjøreforhold på grunn av nedbør og lave temperaturer. Både i Troms og Finnmark meldes det om snøbyger denne søndagen, mens det i Nordland stort sett er oppholdsvær, men fortsatt lave temperaturer.

Fra Trøndelagsfylkene og sørover er normalen pent vær med noe bris. Solen stikker fram de fleste stedene, og temperaturen nærmer seg tosifrete plussgrader.

I Bergen er det lettskyet og pent vær, og prognosene tilsier at regnet venter til midt i uka før det ankommer. Men bergenserne kan i det minste se fram til godt sommervær.

Bergensavisen har nemlig spadd fram den tyske væreksperten Wolfgang Röder, som kan gi innbyggerne gode nyheter:

– Juni vil være bedre enn normalt i Bergen. Juli blir ikke dårligere, og også augustværet ser ut til å bli godt over normalen for måneden, sier den anerkjente tyskeren, som er kjent verden over for sine langtidsvarsler.

En god trøst for Bergen hvis vær i sommermånedene i fjor var kaldere enn normalt.

Röder mener også å kunne spå at de sørligste delene av Skandinavia vil få en veldig bra sommer i år, mens sommerværet blir dårligere i nord.

NTB