— Han var redd for hva som kunne skje ham dersom han fortalte politiet alt han visste, bekrefter mannens forsvarer, advokat Leiv Bjørnsen, overfor NTB.

Fredag pågrep og siktet politiet mannen for falsk forklaring, og mandag gikk 39-åringen med på å la seg varetektsfengsle i to uker i en kontorforretning, altså uten at det ble avholdt fengslingsmøte i forhørsretten.

— Dette har han gjort etter råd fra meg. Politiet får nå tid til å sjekke ham ut av saken, forteller Bjørnsen.

Lettet på sløret

Ifølge advokaten har klienten nå fortalt politiet alt han vet - og ikke holdt noe tilbake. Hvorfor 39-åringen plutselig skiftet taktikk, ønsker ikke Bjørnsen å kommentere. Men etter det NTB erfarer var 39-åringen svært redd for represalier fra de to mennene på 27 og 46 år som er siktet for forsettlig drap på Johnsen.

Da disse ble siktet og varetektsfengslet og han selv ble pågrepet av politiet, valgte han å lette på sløret og fortelle mer av det han visste.

Ikke utvidet

Politiet har kun siktet mannen for falsk forklaring og det skal foreløpig ikke være aktuelt å utvide siktelsen til også å gjelde forsettlig drap.

I de to ukene 39-åringen har samtykket i å tilbringe bak fengselsmurene, får han ikke motta brev eller besøk, ei heller følge med i mediene.

Stavanger forhørsrett bestemte fredag at de to som er siktet for forsettlig drap på kunstmaleren Morten Johnsen, må forbli i politiets varetekt inntil fire uker.

Alt tyder på at motivet for drapet er narkotikagjeld som Johnsen skal ha hatt. Både 39-åringen og de to som er siktet i forbindelse med drapet, har tilhold i narkotikamiljøet i Stavanger-området.

Avdøde skal begraves fra Hinna kirke fredag.

(NTB)