Ifølge Aftenpostens nettutgave var ranerne maskert og bevæpnet med pistol, som de brukte til å true til seg de to maleriene.

— Vi kan bekrefte at maleriene «Skrik» og «Madonna» er stjålet fra Munch-museet av to mørkkledde og bevæpnede gjerningsmenn, sier vaktleder ved kriminalvakten ved Oslo politidistrikt, Kjell Pedersen, til Aftenpostens nettutgave. - De to ransmennene truet vaktene i museet med håndvåpen.

— De to ble sett løpende nedover Tøyengata fra museet til en ventende bil som sto med motoren i gang, sier Pedersen videre.

En en kvinnelig vakt ved museet er ifølge TV 2 Nettavisen brakt til legevakt med sjokkskader, men hun skal ikke være fysisk skadd.

NTB melder kl. 13.35 at politiet har funnet en maleriramme ved Carl Berners plass i Oslo, som de tror kan ha sammenheng med ranet på Munch-museet. Et par timer senere ble fluktbilen funnet ved Sinsen Tennisklubb i Oslo, opplyser politiet til NTB.

Til aftenposten.no forteller en av de ansatte på cafeen på museet at hun «så to ransmenn komme gående med de to maleriene mellom seg.

NRK Dagsnytt melder i en ekstrasending at en mann kom løpende ut fra museet, fulgt av ytterligere to. Samtlige tre var maskert med hetter og forsvant i en ventende bil. Ifølge aftenposten.no var fluktbilen en svart Audi.

Informasjonssjef Jorun Christoffersen ved Munch-museet bekrefter overfor VG Nett at det har vært et væpnet ran på museet i formiddag, men hun vil ikke ut med hvilke malerier som er stjålet.

— Jeg vil bare si at det er en alvorlig sak, sier Christoffersen.

En av gjerningsmennene skal ha truet en av de andre ansette i museet med en revolver eller pistolligende gjenstand mot tinningen.

Aftenposten.no har også snakket med en 80 år gammel kvinne som var i Munch-museet. Hun forteller også at hun «så to menn med «revolvere» løpe gjennom lokalet».

— Vi så en mann med hette over hodet som løp gjennom galleriet, forteller den tsjekkiske turisten Markita Ogjová til aftenposten.no.

— Tre av museets sikkerhetsvakter lå nede på gulvet.

Ifølge Dagbladet.no fikk politiet melding om hendelsen 11.10.

Politiet sperret av området rundt Munch-museet på Tøyen. Ved 13-tiden drev politiet og grovsorterte ca. 25 vitner og skilte ut de som hadde sett mye av ranet, de som hadde sett en del og de som ikke hadde sett noen ting, melder NTB.

«Skrik» ble stjålet fra Nasjonalgalleriet i Oslo 12. februar 1994. Ifølge VG Nett har maleriet en antatt verdi på 450 millioner kroner.

bt.no kommer tilbake med mer.

FLUKTBILEN: Ranerne stakk av i denne bilen, en svart Audi. Den ble funnet av politiet ved Sinsen Tennisklubb i Oslo søndag ettermiddag.
Scanpix
Avhørene av vitner ble igangsatt kort etter.
MMS: KJERSTI MJØR
Politet sperret raskt av området rundt Munch-museet på Tøyen.
MMS: KJERSTI MJØR
STJÅLET: Munchs «Skrik»
STJÅLET: Munchs «Madonna»