Politiet pågrep de to i Hamreveien i Fana like før klokken 20, opplyser operasjonsleder Bernt Alnes ved Hordaland politidistrikt. De to pågrepne er henholdsvis 26 og 27 år.

Stakk av i BMW-cabriolet

Veien til minibanken ble en skrekkopplevelse for to ansatte i Rema 1000-butikken Øyjorden. Butikken ligger vegg i vegg med lokalene til Sparebanken Vest, men før en kvinnelig og mannlig ansatt rakk frem til minibanken på utsiden ble de truet med våpen. Ranet ble meldt til politiet klokken 18.42.

Truet med pistol

— Den mannlige ansatte ble truet med pistol. Vi hadde et ransforsøk her for ti år siden, det er det eneste. De to er naturligvis oppskaket og vil nå få tilbud om krisehjelp, sier Helge Bjørn Pettersen, regionsjef i Rema Vest.

Pettersen vil ikke opplyse til BT hvor mange penger som er stjålet, men hevder det kun dreier seg om et mindre beløp av dagens totalomsetning ettersom de fleste kundene betaler med bankkort.

— Ranerne stakk av i bil og kjørte sørover gjennom Fløyfjellstunelen, til Danmarksplass og videre til Fana. En mørk BMW-cabriolet og en Mazda 626 er satt i forbindelse med ranet. Vi har nettopp pågrepet to personer, sier operasjonsleder Bernt Alnes.

De to stakk ifølge politet av fra ransstedet i BMW'en og skiftet til en Mazda ved Elvaneset. Deretter gikk ferden videre retning Fana, før de mistenkte altså ble pågrepet i Hamreveien.