Mannen, som er identisk med mannen som ble etterlatt med et bombebelte rundt livet i Stockholm i fjor sommer, er etterlyst av politiet etter at han rømte fra soning 20. desember.

— En politipatrulje observerte mannen kjørende i en bil i Askim sentrum klokken 00.35. Patruljen fulgte etter bilen og ferden endte med at han krasjet i en stolpe ved Statoil-stasjonen på Slitu. Bilen, som mannen hadde lånt, ble totalvrak, men mannen kom seg ut og fortsatte flukten til fots. Deretter ropte han til vår patrulje at han ville skyte, før han forsvant. En venninne av mannen som var med i bilen, stakk også av, sier operasjonsleder Brian Skotnes i Follo i politidistrikt til NTB.

Siste observasjon av mannen var klokken 01.00. Flere patruljer, hunder og politihelikopteret fra Oslo har deltatt i letingen natt til fredag.

— Vi valgte å vente på forsterkninger før vi fortsatte jakten på mannen. Uansett dukker han nok opp før eller siden. Kjenninger gjør gjerne det, sier Skotnes.

Ved 2.30-tiden ble jakten avsluttet uten resultat.

Mannen blir ikke ansett som farlig for publikum, selv om han ifølge Nettavisen har skutt mot politiet ved tidligere anledninger.