Etter et resultatløst som hadde vart i nesten fire timer, valgte politiet klokken 15.00 å avslutte aksjonen.

— Vi har gjennomsøkt området, og verken funnet noen mistenkelig mann eller noen mistenkelig pakke, sier fungerende politimester Jens Elsebutangen ved Follo politidistrikt til bt.no.

— Hvilke sikkerhetstiltak ble iverksatt rundt statsministerens familie?

— Det ønsker jeg ikke å kommenter, sier Elsebutangen.

— Det er truffet sikkerhetstiltak rundt Kjell Magne Bondevik og hans kone, bekrefter politiadvokat Merete Anita Utgård ved Follo politidistrikt overfor bt.no.

Dramatikken startet da naboer til statsministerboligen i formiddag varslet politiet om at en ukjent mann med asiatisk utseende gikk rundt inngangen til boligblokken, med en middels stor pakke under armen.

Politiet tok ingen sjanser og har nå slått full terroralarm. Store styrker med væpnet politi lette etter mannen, uten hell. Helikoptre sirklet over området, skoler fikk beskjed om å holde elevene innendørs, og bombehunder ble satt inn for å gjennomsøke hele boligområdet.

— Siste observasjon av mannen er at han gikk opp mot et skogholt, sier politiadvokat Utgård.

Statsminister Kjell Magne Bondevik var ikke hjemme da politiet gikk til aksjon. Men bt.no kjenner til at statsministerens kone var i leiligheten på Kolbotn. Hun skal ha blitt brakt i sikkerhet av politiet.

— Hvor sterk grunn er det til å tro at det dreier seg om et attentatforsøk?

— Årsaken til at vi går til en så omfattende aksjon, er selvfølgelig at det er statsministerens bolig, samt ut fra prinsippet om at vi skal være føre var, sier Utgård.

Helikoptre sirklet over området, skoler fikk beskjed om å holde elevene innendørs, og bombehunder ble satt inn for å gjennomsøke hele boligområdet.
HÅVARD BJELLAND