— Vi har identifisert det vi mener er gjerningsmannen, og vi er ute og leter etter vedkommende nå, sier Magnus Jåtun, politiinspektør ved Stavanger politistasjon, til Stavanger Aftenblad.

Tidligere fredag var letingen sentrert rundt Sandnes. Nå, like etter klokken 14, er væpnet politi på Våland i Stavanger.

— Jeg kan bekrefte at politiet er til stede på Våland, og at bevæpnet politi aksjonerer mot flere adresser på Våland, sier operasjonsleder Kjetil Føyen til Aftenbladet. Han bekrefter også at politiaksjonen er knyttet til ranet av Sparebank 1 SR-Banks filial på Domkirkeplassen i Stavanger onsdag formiddag.

politiaksjon stavanger.jpg

Minst seks bevæpnede og flere sivile politibetjenter deltar i jakten på raneren.

En kjenning av politiet

— Dette er basert på informasjon vi har innhentet de siste dagene, sier politiinspektøren.

Jåtun bekrefter at det er en kjenning av politiet.

— Han har vært involvert i vinningskriminalitet i forbindelse med narkotika, og har også et voldsforhold registrert på seg, sier Jåtun.

Det aktive søket etter den mistenkte begynte litt før klokken 12 i dag, ifølge Jåtun.

To adresser

Politiet frigjorde bilder fra SR-Bank sine lokaler i Stavanger torsdag, i håp om at det skulle føre til tips fra publikum.

Politiet har i løpet av formiddagen undersøkt to konkrete adresser, uten å finne den mistenkte.

— Vi jobber nå videre med å konkretisere hvor gjerningsmannen kan befinne seg. Det er mange steder å hjemme seg i en by.

Politiet sikrer nå beviser fra de to adressene.

Det jobbes foreløpig ut i fra en teori om et samme person sto bak ransforsøket i Sandnes Sparebank i Langgata og SR-Bank på Domkirkeplassen i Stavanger.