– Vi har pågrepet en 22 år gammel mann på en adresse i Oslo, og vi utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser, opplyser politioverbetjent John Roger Lund, etterforskningsenheten for organisert kriminalitet til NTB.

Politiet i Oslo og på Romerike slo til mot tre adresser samtidig i en samordnet aksjon. De var først og fremst på jakt etter en mann i 20-årene av pakistansk opprinnelse på Lillestrøm, men han fikk de ikke fatt i.

– Det betyr at vi ikke utelukker nye aksjoner i de nærmeste dagene, sier Lund til NTB.

Jakter på flere

Bakgrunnen for aksjonen er et gjengoppgjør i Gamlebyen i Oslo julaften. En 30-åring ble knivstukket i ryggen under oppgjøret, og fikk alvorlige skader.

Ifølge Lund skal sju-åtte personer ha stukket fra stedet etter knivstikkingen. Politiet jobber nå med å få tak i alle sammen.

En 24-åring er allerede pågrepet og siktet i saken, men han nekter for å ha vært på stedet. 24-åringen blir torsdag fremstilt for varetektsfengsling.

Gjengoppgjør

Politiet mener knivstikkingen på julaften var et oppgjør mellom to organiserte kriminelle gjenger i Oslo. De vil imidlertid ikke si hvilke gjenger det var snakk om, men etter det NTB erfarer skal det ha vært medlemmer av Young Guns og B-gjengen som barket sammen.

Lund sier politiet er bevæpnet på grunn av sin egen sikkerhet.

– Det gjør vi alltid når vi mistenker at den vi skal pågripe har våpen, sier Lund.