To vektere fra selskapet Verdi Service AS var i ferd med å omlaste penger hentet inn fra forretninger i Drammens-området da en bil av merket Mitsubishi Pajero braste gjennom en stålport og inn i lokalet. Ut av bilen hoppet fire — fem maskerte menn som truet vekterne med våpen.

Lenket sammen

De to vekterne ble lenket sammen med håndjern før ranerne tok med seg pengene, rygget ut av lokalet og forsvant i en annen bil som sto og ventet. Før de dro satte de fyr på bilen som ble brukt til å sprenge porten, og den ble helt utbrent.

-Vi leter etter fire eller fem personer som stakk fra stedet i en annen bil, sier operasjonsleder Olav Myrvold ved Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Veisperringer

Politiet hadde tirsdag morgen ikke sikre observasjoner av bilen. Det ble antydet at det kunne være en mørk bil av merket VW Passat, men politiet ville ikke gå ut med noen etterlysning.

Politiet hadde heller ingen beskrivelse av ranerne.

Bilen som ble brukt til å sprenge porten, var stjålet for noen dager siden.

Politiet fikk melding om ranet klokka 21.18, og satte opp veisperringer i flere av inn- og utfartsårene rundt Drammen. Også politiet rundt om på Østlandet var på leting etter ranerne, men uten resultat.

Ukjent beløp

Administrerende direktør Heine Wang i Vakt Service AS kan ikke si hvor mange penger ranerne fikk med seg.

-Det viktigste for oss er at våre vektere slapp fra det hele uten fysiske skader. Den psykiske belastningen er en annen sak. Vi har kontaktet Volvat medisinske senter, der de vil få tilbud om behandling, sier Wang.

-Verditransporten var på vei til en bank i Oslo med penger fra blant annet detaljhandelen i Drammen da den ble ranet, opplyser Wang. Området er videoovervåket, og Wang håper det kan være til hjelp i etterforskningen.

(NTB)