A— og B-gjengen, som lenge har vært i strid med hverandre, skal ha sluttet fred.

For sju uker siden inngikk de beryktede norsk-pakistanske gjengene A- og B-gjengen våpenhvile. Forhandlingene foregikk i all hemmelighet, og ble avsluttet med håndtrykk mellom de mest sentrale personene i gjengene, melder TV 2.

Ifølge fjernsynskanalen skal gjengene ha inngått våpenhvilen fordi de vil drive narkotikahandel i fred, og ikke konsentrere seg om indre feider.

– Gjengene har vært i en årevis konflikt. Det går ut over forretningene. Dessuten er de slitne og trøtte. De frykter hverandre og det tar på, sier TV 2s krimekspert Johnny Brenna, som tidligere arbeidet som spaner i Oslo-politiet.

Gjengkrigen startet for alvor på slutten av 1980-tallet da en uskyldig pakistaner ble drept av to medlemmer i Young Guns. De unge løpeguttene i Young Guns dannet A-gjengen, som siden har ligget i konflikt med B-gjengen – bestående av norsk-pakistanere fra Oslos drabantbyer.

Krigen fortsatte gjennom hele 90-tallet og fram til i dag, og har resultert i ytterligere tre drap og utallige skyteepisoder, ifølge TV 2, som anslår at gjengmiljøet har bestått av opp imot 200 personer.