AGNETHE WEISSER

-Nå er «Hemmeligskogen» vår. Egentlig ble vi litt forbauset. Og veldig glade. Hvis planene om leiligheter her var gått igjennom, ville det vært byggeplass her nå, sier Oliver Monge Wahlquist (12) og Maren Berg (11).

I stedet kan de to gå mellom trær som er fine å klatre i. Og se hvordan de yngre elevene leker seg med pinner og stokker.

De satt begge i elevrådet da de fikk høre at det skulle bygges leiligheter i det vesle skogholtet ved siden av skolen.

— Det ville vært fryktelig ekkelt for oss. På den andre siden av skolen går jernbanelinjen. Og vi har ikke så mye trær og grønt i bydelen. Så vi innkalte til nødmøte og snakket om hva vi skulle gjøre, sier Oliver.

Ungdommens bystyre i Trondheim kjente elevene til, etter at en representant derfra hadde fortalt om hva de drev med.

— Vi tok kontakt, og fikk dem til å ta opp saken, forteller Oliver.

Han og Maren var til stede i bystyresalen, sammen med resten av elevrådet.

— Der var Rita Ottervik og alle de store politikerne i Trondheim. Det var veldig spesielt, med bare voksne. Og seriøst. Men vi flirte da de banket med hammeren, forteller Maren.

De vet at det hører til sjeldenhetene at de som bestemmer virkelig hører på det barna har å si.

— Kanskje synes de ikke det er så viktig. Men det er nok mest fordi de er så opptatt. De har ikke tid, mener Maren. Oliver forteller:

— Vi forventet ikke egentlig at politikerne skulle ta opp vår sak. På skolen snakket vi om at det var de siste dagene vi kunne leke i «hemmeligskogen». Men etterpå feiret vi på Mc Donalds.

Han mener det er viktig at de voksne lytter til det barna har å si.

— Det er jo vi som er fremtiden.

— Har dere noen råd å gi andre barn som vil kjempe for en sak?

— Stå på! Og ikke gi opp!

HEMMELIGSKOGEN: Oliver Monge Wahlquist (12) og Maren Berg (11) føler seg stolte og glade over å ha vært med på å reddet den grønne flekken ved siden av skolen. Tidligere fryktet de at den skulle bli omgjort til boligfelt. FOTO: AGNETHE WEISSER
agnethe weisser