Don Alexander er en av noen få personer i hele verden som skulle få dele gevinsten på 8,8 millioner dollar (ca. 60 millioner kroner).

— En av de heldigste i år

Da Alexander ringte kjeltringene, med en BT-journalist ved siden av, forsikret «Daniel Gomez» på særdeles gebrokkent engelsk:

— Du er en av de heldigste vinnerne i år! Alexander oppviser en enestående entusiasme overfor bedrageren, og spør om han må betale noe før han får pengene.

Nei da, det skulle han ikke, forteller «Gomez».

Ja, bortsett fra rundt 10 prosent av gevinsten da. I gebyr. Han måtte også sende kopi av pass samt en faks med navn, kontonummer, etc.

Alexander, som er overingeniør i ABB, hadde aldri til hensikt å gå på dette dårlige forsøket på å lure penger av ham.

— Jeg skjønte at det var svindel. De brukte navnet Donald Alexander. Jeg bruker kun Don. Du kan ikke hete Donald i Norge ...

Alexander sjekket også internett, og fant raskt ut at El Gordo Spanish Sweepstake Lottery - som de kaller seg ý bare er svindel og fanteri.

— En dag treffer jeg kanskje Daniel Gomez i Barcelona og virkelig får takket ham for tilbudet, sier Alexander.

- Vil ikke snakke med deg

BT ringte tilbake til «Gomez» senere.

— Ifølge internett og en norsk politimann i Madrid er dette et forsøk på bedrageri. Hva sier du til det?

— Vi vet at noen bruker navnet vårt. Men det politimannen sier er ikke riktig. Dette er et stort firma som driver over hele verden, sier han.

Mannen snakker så dårlig engelsk at det er vanskelig å forstå ham. Et under om han hadde fått jobb med å kommunisere med vinnere over hele verden.

— Hvor mange går på denne type bedrageri?

— Hvis du ikke er vinner selv, så vil jeg ikke snakke med deg.

— Hvor mye tjener dere på dette?

— Hvis du mener vi driver med slikt, så er det opp til deg. Jeg synes vi skal avslutte dette nå. Ok?

AVSLØRT PÅ INTERNETT: Gjennom et raskt søk på internett fant Don Alexander ut at milliongevinsten var kjeltringstreker. - Man får ingenting gratis. Livet er slik at man må arbeide veldig mye og betale skatt til Bergens likningskontor, sier Alexander.<p/>FOTO: TOR HØVIK