Svært ustabil vind og stadig varierende bølgehøyde hindrer dykkerne, som skal feste hevebelter under fryseskipets skrog, i å gå ned. Ved høy sjøgang skal det lite til før dykkerne kommer i klem når de skal feste de 30 tonn tunge hevebeltene.

— Vi har hatt perioder med godt vær, men det varer ikke lenge nok. Vi er avhengig av å ha rolig og stabilt vær i to døgn for å få utført jobben, sier direktør Georg Eide i Eide Marine Services til NTB.

Været fredag var stabilt, men med en varslet bølgehøyde på 2,5 meter allerede fra kvelden av tok ikke arbeidslederne sjansen på å sende ned dykkerne. Først fra mandag er det varslet mer stabilt vær.

Dykkernes oppdrag er å feste de tunge hevebeltene rundt skroget på det forliste fryseskipet. Beltene, som er to meter brede, er laget av kjetting og stålplater og blir firt ned i vannet av kraner.

Fryseskipet «Green Ålesund» grunnstøtte og sank ved Bleivik nær Haugesund 15. desember i fjor. Skipet hadde da 3200 tonn fisk om bord. Fisken om bord skal hentes ut og håndteres miljømessig forsvarlig.

(NTB)