Letemannskapene gjorde seg klare til nok et nattsøk.

Politiet regner med at den 41 år gamle hundekjøreren fra Sør-Trøndelag fortsatt er i live.

– Mannen jobber til vanlig i et selskap som driver med hundekjøring i Oppdal, og han skal være godt kjent og fjellvant, sier operasjonsleder Eirik Svensen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Kan ha gravd seg ned

Håpet er at den erfarne hundekjøreren enten har kunnet slå opp teltduken han har med seg, eller har gravd seg ned. Mannen hadde også med seg liggeunderlag. De robuste polarhundene greier seg trolig godt, selv uten mat og drikke.

Batteriet på mobiltelefonen til den savnede gikk tomt fredag ettermiddag, men den siste SMS-meldingen ga nyttig informasjon. Mannen ga da uttrykk for at han frøs, men ellers var i god form, sa stabssjef Jon Steindal i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB fredag kveld.

Meterhøy snø

Meterhøy løssnø og null sikt skapte lørdag problemer for letemannskapene i Oppdal. Bare tråkkemaskiner kan ta seg fram til området hvor hundekjøreren og de tolv hundene hans er savnet.

Et Sea King redningshelikopter fløy lørdag til Oppdal, men den dårlige sikten gjorde det vanskelig å fly inn i området mellom Sunndal og Oppdal. Der har mannen ligget værfast siden torsdag kveld ved 19-tiden.

Det eneste som kunne ta seg fram i den dype snøen, er tråkkemaskiner som vanligvis brukes i slalåmbakkene på vintersportsstedet Oppdal. Mens snøscootere og selv beltevogner falt igjennom snøen, fløt tråkkemaskinene med sine brede bånd bedre oppå løssnøen.

– En mann som skulle gå av en av scooterne, sank nedi så han ble stående med snø til brystet, det sier noe om snømengden, sier stabssjef Jan Klüver i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Får ikke gå

Han forteller om store mannskaper som sto klare til å gå ut, blant dem hundekjørerkolleger, men været er så dårlig at ingen av dem slipper til.

– Vi må tenke på sikkerheten og hvilken risiko vi løper, men vi har dem i bakhånd, sier Klüver.

Med på tråkkemaskinene var imidlertid flere firbente hjelpere. Tre hundeekvipasjer skulle forsøke å lukte seg fram til de tolv polarhundene og hundekjøreren i det tette snødrevet.

Været i området har vært svært dårlig.

– Kombinert med vinden og snødrevet blir det ekstremt lave temperaturer, sier Klüver.