— Vannstanden er nedadgående. Det går den riktige veien, sier vaktsjef Svein Arne Jensen hos politiet i Mo i Rana til NTB.

Fredag kveld ble 11 bolighus med til sammen 30 beboere i området Selfors rett utenfor Mo sentrum evakuert da uvanlig store vannmasser i Ranaelva truet med å grave ut grunnen under husene.

Mannskaper fra Røde Kors og 30 frivillige fra Sivilforsvaret holdt vakt ved de evakuerte husene og ved utsatte områder natt til lørdag.

Stengt bru

— Rundt klokka 11 vil politiet og representanter for kommunen gå på befaring i området. Hensikten er å se om det er trygt for beboerne å flytte tilbake, sier Svein Arne Jensen til NTB.

I hans distrikt var alle veier unntatt en åpne lørdag morgen. Ei bru over E12 på Tverråneset forblir stengt inntil veivesenet har undersøkt den grundig.

— Den brua har vært utsatt for kraftig vannpress over tid. Derfor er den stengt inntil videre, opplyser Jensen.

Stengte veier

Veitrafikksentralen for Nord-Norge opplyser at riksvei 81 mellom Ulsvåg og Skutvik er stengt lørdag formiddag grunnet fare for ras. Riksvei 822 er også stengt på grunn av flom og ras. Riksvei 826 er stengt mellom Røssvik og Kvitblik av samme grunn.

I tillegg er ti fylkesveier i Nordland stengt på grunn av flom.

— Vi håper de kan åpnes igjen i løpet av dagen, sier driftsleder Trond Langmo ved Veitrafikksentralen for Nord-Norge til NTB.

(NTB)

VANNET SYNKER: Mo i Rana i går. Nå er vannet på vei nedover. FOTO: SCANPIX