Det var i juni i år at presten selv fikk endret status fra fornærmet til mistenkt i saken. Statsadvokaten i Agder har nå tatt ut tiltale mot ham, skriver fvn.no.

I april tok presten kontakt med politiet etter at noen angivelig skal ha stukket en kniv i nakkestøtten på passasjersetet i bilen hans. Kniven var stukket gjennom et bilde fra menighetsbladet Vegleiaren som viste presten i prestetjeneste.

Valle-presten har også anmeldt flere trusselbrev han skal ha mottatt. I brevene blir han drapstruet og bedt om å forlate Setesdal.

Det hele toppet seg da presten ble skadd i en utforkjøring ved Rotemo i Valle i juni i år. Saken ble meldt til politiet, og undersøkelser viste at bremseslangene til tre av hjulene var kuttet tvers av. Presten skal ha sagt i avhør at han mente det dreide seg om sabotasje.

Etter hvert fikk ikke politiet de mange truslene mot presten til å stemme, og i juli i år ble han siktet for falsk forklaring.

Ifølge forsvareren fastholder presten sin forklaring.

– Hele saken handler om troverdighet, og han er veldig lei seg for at han ikke blir trodd. Spesielt i hans stilling som prest er dette svært tungt, sier advokat Sveinung Søndervik Johnsen.