Nominasjonsmøtet i Odda søndag forløp uten noen form for dramatikk.

— Ikke på noe tidspunkt i prosessen har det kommet innspill på andre toppkandidater enn Valle og Lysbakken. De to utfyller hverandre ypperlig, sier fylkesleder Jørgen Melve.

Han sier SV satser på å gjøre et bedre valg enn i 2001, og få inn to representanter fra Hordaland som sist.

— Vi konstaterer at det er langt opp til tre mandater, sier Melve.

Oen på tredje

Aud Karin Oen fra Øygarden er nominert på tredjeplassen. Den kan gi stortingsplass hvis partiet havner i regjering, og en av de to toppkandidatene fra fylket blir kalt til Kongens bord.

Ågot Valle er leder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, mens Lysbakken sitter i finanskomiteen.

På fjerde og femteplassen, følger henholdsvis partiets gruppeleder i fylkestinget, Bjørn Lothe fra Ullensvang og Silje Strøm (29) fra Askøy.

Hordaland SV gjennomførte både fylkesårsmøte og nominasjon i Odda i helgen. Jørgen Melve (32) ble gjenvalgt som fylkesleder, med Oen og Tina Åsgård som nestledere.

Aud Karin Oen er best kjent fra kampen mot gasskraftverk i Øygarden for noen år siden. Nettopp gasskraftsaken skapte livlig debatt på fylkesårsmøtet.

Fnyser av Venstre-utspill

Etter en jevn avstemning, vedtok fylkespartiet at det «ikke utelukker CO2-frie gasskraftverk».

Mindretallet på årsmøtet frykter at ja til gasskraftverk - om de er aldri så forurensningsfrie - vil fortrenge satsing på fornybare energikilder.

Venstre-politikere uttalte i helgen at de kan kapre miljøengasjerte velgere fra SV ved høstens stortingsvalg. De hevder SVs regjeringsiver vil tvinge partiet til å gå på akkord med gamle miljøstandpunkter.

— Vår miljøprofil fremstår mye mer troverdig enn Venstres. SV er det eneste partiet som tar klimatrusselen på alvor, svarer fylkesleder Melve.

I likhet med stortingsrepresentant Audun Lysbakken, vil ikke Melve garantere at SV stiller krav til Ap om å droppe forurensende gasskraftverk i en eventuell rødgrønn regjering.

— Men nei-standpunktet vårt er klinkende klart, sier Melve.

Fri abort til 16.uker

Hordaland SV vedtok også en uttalelse der de vil fjerne nemndene som avgjør om en kvinne skal få ta abort mellom 12. og 16. svangerskapsuke.

— Det må være kvinnene som skal ha kontroll over sine egne kropper, ikke nemnder med høyst varierende og tilfeldig praksis, sier nestleder Tina Åsgård.