LO-lederen mener at hun hadde en avtale med Ingunn Yssen om at de i fellesskap skulle finne en ny jobb til Yssen. Nå føler Valla seg dolket i ryggen, og har varslet LO-sekretariatet om at hun fredag vil gi en skriftlig redegjørelse av hva som har skjedd, skriver Dagsavisen.

Ifølge avisen vil Valla slå hardt og detaljert tilbake.

Valla og Yssen skal ha blitt enige på grunnlag av tre møter i juni og august. 8. juni skal Yssen ha gitt Valla beskjed om at jobben som leder av LOs internasjonale avdeling ikke passet for henne. Før ferien skal hun også ha bedt Valla kontakte utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap), for å bidra til at Yssen kunne få en jobb i departementet. 14. august foreslo Valla at Yssen skulle få en annen jobb i LO, eller plass på Forsvarets høgskole, betalt av LO.

Yssen takket ifølge Dagsavisen ja til skoletilbudet 15. august. To dager senere deltok Yssen og Valla på en sommerfest. Neste dag meldte Yssen at hun var blitt syk. 18. september ble hun sykmeldt, og kom aldri tilbake på jobb.

Yssen opplyser at det er feil å si det ikke har vært kontakt.

– Det er riktig at jeg ikke tok telefonen mens jeg var sykemeldt. Men jeg og Gerd-Liv Valla har kommunisert via tekstmeldinger, og jeg og mine advokater har vært i kontakt med personalavdelingen i LO underveis. Kontakten har skjedd via advokater, men vi orket ikke å gå hele runden på nytt igjen, sier Yssen.