Valla vil selv ikke ha like stor lønnsøkning som politikerne, og hun sørget mandag for å frikoble sin egen lønn fra statsrådenes lønn. LO-lederens lønn har siden 1998 fulgt statsrådenes.

Tirsdag vedtar flertallet på Stortinget de omstridte lønnsøkningene til statsministeren, statsråder og stortingsrepresentanter. Arbeiderpartiet stemmer sammen med de borgerlige partiene og sikrer at politikerne får høyere lønnsvekst enn vanlige arbeidstakere.

Vanlige arbeidstakere vil i år få en lønnsvekst på mellom 3,25 og 3,5 prosent. Stortinget sier tirsdag ja til lønnsøkninger for politikerne på fra 3,9 til 4,8 prosent.

– Jeg reagerer på at meget sentrale politikere sier det ikke er særlig forskjell på 3,3 prosent og for eksempel 3,9 prosent. Da kan de ikke ha skjønt mye av hva som foregår i lønnsoppgjørene og hvor viktig signaleffekten er. For oss er det helt sentralt at alle skal holde seg til de samme rammene for lønnsvekst. Vi forhandler om tideler og hundredeler. 0,5 prosent utgjorde i år hele det sentrale lønnstillegget, sier Valla til Dagens Næringsliv.

Hun vil ikke navngi politikerne hun har i tankene, men det er likevel klart at hun tenker på Ap-politikere.

– Jeg vil ikke gi noen nærmere presisering, men SV og Senterpartiet sine representanter på Stortinget har jo håndtert denne saken på en utmerket måte, sier Valla.