Se BTV på nett her!Klikk her og legg inn dine spørsmål!

Kommunalminister Erna Solberg, landbruksminister Lars Sponheim, miljøvernminister Knut Arild Hareide og barne— og familieminister Laila Dåvøy søker alle om velgernes tillit fra Hordaland. I ukene før valget deltar de i hver sine debatter med toppkandidater fra de øvrige partiene i programmet "Valgbar" på BTV.

I alt avholdes seks debatter på utestedet Privaten i Bergen, Vaskerelvsmuget 1. Her blir det anledning for publikum å være til stede. På grunn av statsrådenes program, må to av debattene gå i opptak. Det gjelder debatten med kommunalministeren som tas opp 26. august kl. 19.00 og debatten med miljøvernministeren som tas opp fredag 2. september klokken 15.00. De direktesendte debattene starter for øvrig like etter vår nyhetssending klokken 1730.

Publikum må møte senest ti minutter før sending.

Programleder er Gunnar Wiederstrøm, nyhetsanker i BTV med mangeårig erfaring som politisk journalist i bergenspressen.

Sendeplan:

Mandag 22. august

Hva skal vi leve av?

Er det et problem for fremtidig sysselsetting at det blir stadig færre rykende fabrikkpiper?

Landbruksminister Lars Sponheim (V) diskuterer næringspolitikk med leder av Stortingets næringskomite Olav Akselsen.

Torsdag 25. august

Bare bom, bane og bro?

Er det riktig at bompenger skal betale for broer, veier, bybane og 20 år med vanskjøtsel av vestlandske veier? Stortingsrepresentantene Øyvind Halleraker (H), Rune Skjælaaen (Sp) og Arne Sortevik (Frp) debatterer veibygging og kollektivtrafikk.

Torsdag 1. september

Kommuner på sotteseng?

Har kommunalministeren tatt strupetak på kommunene eller hun bare hjulpet dem til å drive mer rasjonelt? Kommunalminister Erna Solberg (H) stortingskandidat Anne-Grete Strøm-Erichsen debatterer kommunevelferd.

Fredag 2. september

Strømløse vintre?

Blir strømutkobling og skyhøye elektrisitetsregninger resultatet dersom vi ikke bruker gassen til å produsere elektrisk kraft?

Miljøvernminister Knut Arild Hareide (KrF) og stortingskandidatene Torstein Dahle (RV) og Per Rune Henriksen (Ap) debatterer miljø- og energipolitikk.

Mandag 5. september

Gjør butikk på bestemor

Hva er galt med å tjene penger på omsorg til bestemor når private tjener penger på å drive barnehage for barnebarnet hennes?

Stortingsrepresentantene Audun Lysbakken (SV) og Gjermund Hagesæter (Frp) diskuterer konkurranseutsetting og valgfrihet i helse og omsorg.

Onsdag 7. september

Løftebrudd for skolene?

Hva blir det av kunnskapsløftet i en skole som mister lærere og der betongstykker faller ned på skolepultene? Barne- og familieminister Laila Dåvøy (KrF) og stortingsrepresentant Ågot Valle (SV) debatterer skolepolitikk og barnehager.

Se BTV på nett her!