På bensinstasjonen i Vang forteller en av de ansatte, Geir Tveit, til Bergens Tidende at Audun Bøland var godt likt i bygden. Drapet på sjåføren som etterlater seg kone, en sønn som går i ungdomsskole og en jente som går i barneskole, virker uvirkelig i en rolig bygd som Vang.

— Audun var en omgjengelig kar som ofte var innom her på stasjonen, sier Tveit.

— Blant bygdefolk her i Vang har det vært et samtaleemne i dag at politiet brukte ni timer på å pågripe drapsmannen mens bussjåføren ble liggende død inne i bussen. Det er ikke tvil om at det reageres sterkt på dette, sier Tveit.

Det ble holdt minnestund på skolene der de to barna til bussjåføren gikk. Til stede blant alle elevene var også en prest.

I timene etter drapet inne på Valdresekspressen, var det etablert en omsorgsgruppe i Nord-Aurdal for passasjerene som hadde opplevd dramatikken. I gruppen er lensmannen, en helsesøster, en psykiatrisk sykepleier, prest, lederen for familieavdelingen i kommunen og PP-rådgiveren ved Valdres videregående skole.

Her fikk de informasjon og anledning til å sette ord på følelsene sine etter den dramatiske hendelsen.

UVIRKELIG: Geir Tveit - med datteren Øyvor (1) på armen - arbeidet på bensinstasjonen i Vang i Valdres. - Drapet er uvirkelig. FOTO: FRANK STEFFERUD.