I dag er det klart at Hedmark og Oppland statsadvokatembeter har tatt ut tiltale mot Vågå-ordfører Rune Øygard (Ap). Øygard er tiltalt for seksuell omgang med en mindreårig, skriver Aftenposten.no.

— Overgrep i to år

Ifølge tiltalen fant overgrepene sted i tidsrommet fra 20. oktober 2009 til torsdag 1. september 2011. Overgrepene skal ha funnet sted både på Øygards bopel, på hans hytter og på flere hoteller.

Øygard har hele tiden nektet skyld for overgrepene.

— Jeg er jo overrasket over at politiet mener at bevissituasjonen tilsier at det skal tas ut tiltale. Men Rune Øygard ser på dette som en mulighet til å få bli helt renvasket, i stedet for at saken blir henlagt og det er en uklarhet rundt om han har begått disse handlingene eller ei, sier Vågå-ordførerens forsvarer, Mette Yvonne Larsen, til Aftenposten.no.

Øygard er tiltalt etter paragraf 195 og 196 i straffeloven, om henholdsvis ett tilfelle av seksuell omgang med barn under 14 år og flere tilfeller av seksuell omgang med barn under 16 år.

- En belastning

— Det er en belastning for ham at det er tatt ut tiltale, men dette er en mulighet til å få saken godt belyst. Vi har tillit til at retten vil skjønne at han ikke har begått disse handlingene, sier Larsen.

Politiet startet etterforskningen mot ordføreren i september i fjor. Han skal ha begått overgrep mot en jente fra hun var 13 til hun var 15 år gammel.

Jenta Øygard er tiltalt for å ha forgrepet seg mot skal tidvis har vært som en fosterdatter for familien.

Øygard er for tiden permittert fra sin ordførerstilling, men han har siden november jobbet som konsulent for kommunen i en 20 prosents stilling.

Arbeiderpartipolitikeren har vært ordfører i Vågå siden 1995.

Øygard ble anmeldt for overgrepene søndag 18.september i fjor. Han ble senere siktet for seksuell omgang med en mindreårig jente, før det i dag ble tatt ut tiltale.