Voldsomt vintervær fortsetter å herje over store deler av verden. Også i Australia, der det er sommer på denne tiden av året, har værgudene vært i alvorlig ulage.

Nord i den amerikanske delstaten California var over 215.000 mennesker mandag fortsatt uten strøm etter en voldsom vinterstorm. Minst to mennesker har mistet livet som følge av uværet, opplyste myndighetene i delstaten.

På østkysten av Australia var tusenvis av mennesker isolert på grunn av flom, etter at landets østkyst ble rammet av styrtregn. Flere hundre deltakere på en musikkfestival nordøst i delstaten New South Wales måtte få fløyet inn forsyninger i uværet.

Drepende kulde

Styrtregn, snø og iskulde kostet i løpet av helgen minst elleve menneskeliv i Pakistan. Pakistans meteorologiske institutt spådde mandag på sine nettsider at det harde vinterværet vil vare minst uken ut.

I den nordpakistanske Punjab-provinsen frøs seks mennesker i hjel i fjellområdene, skrev avisen Express. I naboprovinsen Baluchistan omkom fem medlemmer av en familie da taket på huset falt sammen i et voldsomt uvær.

Hovedflyplassen i den iranske hovedstaden Teheran ble mandag rammet av kaos, da is på rullebanene skapte store forsinkelser i trafikken. Iranske værvarslere sa at de ikke kan huske noen gang tidligere å ha opplevd så sterk kulde og så mye snø som de siste dagene.

Islagt Donau

I Romania satt to lasteskip og en taubåt mandag fast i tykk is på nedre del av elva Donau, meldte nyhetsbyrået Mediafax. Siden nyttår har rumenere hutret i uvanlig sterk vinterkulde med temperaturer under ti minusgrader.

I Slovakia krevde snø og trafikkaos to dødsofre mandag, og i store deler av Tyskland var det iskaldt med mange trafikkulykker, hvorav minst én dødsulykke. I Danmark blåste det hardt, ikke minst på broen over Storebælt, og politiet advarte om is på veiene på øya Fyn.

I Sverige holdt det seg mildt, med en temperatur på én varmegrad i Stockholm midt på dagen mandag og spådommer om at det ville bli to grader varmt før kvelden. I Helsingfors var det klarvær og opp til sju varmegrader mandag.

STRINGER/RUSSIA
CAREN FIROUZ