Målet til Norsk Tipping er at spillet skal generere mellom 200 og 300 millioner kroner i årlige spilleinntekter for de ti største humanitære organisasjonene, de såkalte 10H-organisasjonene, skriver Vårt Land.

Organisasjonene tjente gode penger på spilleautomatene fram til Norsk Tipping fikk monopol i 2007. Regjeringen har derfor pøst ut over en halv milliard kroner årlig som plaster på såret til organisasjonene. 10H-organisasjonene får nå 83 prosent av kompensasjonsmidlene, men mange mener at ordningen burde vært midlertidig.

— Hvis nye spill gir store inntekter må tilskuddet reduseres tilsvarende, slår lederen for familie- og kulturkomiteen på Stortinget, Gunn Karin Gjul (Ap), fast.

Kirkens Nødhjelp krevde i onsdagens Vårt Land at støtteordningen avskaffes.

— Det er urimelig at organisasjonene som skaffet seg inntekter på en uetisk måte, skal få betalt for dette i form av statlig driftsstøtte, sa generalsekretær Atle Sommerfeldt i Kirkens Nødhjelp.

Direktøren i Lotteritilsynet, Atle Hamar, sier flere frivillige organisasjoner som ikke brukte spilleautomater og som dermed ikke mottar spillepenger, har satt spørsmålstegn ved ordningen. (©NTB)