-Redningsmannskapet fortalte at det var umulig å få tak i nye dekk før tirsdag. Nå må jeg og gutta mine bli over til i morgen, sier Schjøtt Christensen til NTB.

Lynsjestemning

Sammen med en rekke andre hytteeiere hadde hun satt fra seg bilen på en parkeringsplass langs riksvei 7 mellom Ustaoset og Haugastøl. Alle de om lag 10 bilene som sto der hadde fått samtlige fire dekk på bilen punktert natt til andre påskedag. På den store hjemreisedagen kan Schjøtt Christensen fortelle om en ganske amper stemning på parkeringsplassen.

— Det var lynsjestemning her en stund da folk kom ned til bilene sine. Sønnen min på 8 år lurte fælt på hvor lang fengselsstraff man fikk for å skjære opp dekkene til folk, sier hun. I alt regner politiet med at over 200 biler har fått dekkene skåret opp eller punktert av vandaler som har herjet langs riksveien.

Dekkleverandører i Hallingdalen opplyste mandag at de kunne levere nye dekk til de fleste bilene.

Utvidet ferie

Jannicke Schjøtt Christensen var ikke blant de heldige. Hennes Mitsubishi L200 har uvanlig store hjul som ikke er lagervare og dermed måtte ferien utvides. De flate dekkene oppdaget hun da broren skulle kjøres til jernbanestasjonen på formiddagen. Sammen med sønnene på 7 og 8 år skulle hun returnere hjemover med bilen på ettermiddagen.

— Det er litt lite mat igjen, men vi greier oss. Nå må jeg ringe til jobben og til skolen og forklare hvorfor vi ikke kommer, sier hun.

(NTB)