Paret i 30-årene giftet seg sommeren 2007, selv om faren til bruden ble advart mot giftermålet og konsekvensene, skriver Dagbladet.

I løpet av en treårsperiode har motstanderne mot giftermålet sendt ut 14 sterkt sjikanerende brev om paret. Hvert brev er sendt ut i mellom 1.000 og 1.200 eksemplarer, noe som bringer bare portoutgiftene opp i over 100.000 kroner. Brevene har blitt sendt til privatpersoner, moskeer, innvandringsorganisasjoner, profilerte norskpakistanere og til paret selv.

Brevene inneholder grov sjikane mot paret, deres barn og andre familiemedlemmer, og oppgir både navn, telefonnumre, adresser, hvor de jobber, samt barnas barnehager og skoler.

– Alle disse truslene fører til nedsatt livskvalitet og redsel for at noe skal skje med meg eller mine nærmeste, sier den 30 år gamle ektemannen.

Truslene er anmeldt til politiet, men familien føler ikke at saken er blitt tatt på alvor, og ifølge politiet ble saken henlagt etter bevisets stilling.

Generalsekretær Shoiab Sultan i Islamsk Råd Norge kjenner ikke til brevene, men reagerer på det som er kommet fram.

– Handlingene finnes det ingen unnskyldning for, og de bør fordømmes, sier han.

En av de profilerte personene som har mottatt brev er forfatteren og politikeren Aslam Ahsan. Han har politianmeldt saken.