Trond Birkedal-saken vokser i omfang. Etter det Aftenbladet får opplyst, har politiets etterforskning avdekket at Fremskrittspartiets politiske stortalent også har benyttet sosiale møteplasser på internett og chattekanaler til å begå ulovligheter.

Falsk identitet

31-åringen har etter det Aftenbladet kjenner til, erkjent å ha operert med falsk identitet på nettstedene for å forsøke å skaffe seg nakenbilder av gutter og menn han fikk kontakt med. Ved å utgi seg for å være en jente i slutten av tenårene eller i begynnelsen av 20-årene innledet han samtaler med flere menn rundt om i Norge.

Flere av mennene skal ha gått med på å kle av seg foran dataskjermen eller sende bilder av seg selv til det de trodde var en ung dame. Til gjengjeld skulle denne jenta overføre intime bilder av seg selv. Angivelig skal Trond Birkedal ha hatt en base med bilder av en ung, naken kvinne som han sendte fra seg slik at mennene skulle tro det var henne de hadde kontakt med.

Ingen ny siktelse

Politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt ønsker ikke å kommentere Aftenbladets opplysninger.

— Dette vil jeg på nåværende tidspunkt verken bekrefte eller avkrefte, sier han.

Det gjør heller ikke Trond Birkedals forsvarer, advokat Arvid Sjødin.

— Dette vil jeg ikke kommentere. Jeg bare konstaterer at politiet ikke har siktet ham for noe slikt. Så lenge det ikke foreligger en siktelse, kan politiet ikke ha ansett noe slikt som straffbart, sier Sjødin.

Politiet har mottatt ytterligere én anmeldelse for seksuelt krenkende atferd. Anmeldelsen som Aftenbladet har fått kjennskap til, kommer i tillegg til anmeldelsene for nakenfilming og anmeldelsen for seksuell omgang med barn under 16 år. Anmeldelsen kommer fra en person med tilknytning til Rogaland.

Undersøker

Den ferske anmeldelsen går ut på at Birkedal skal ha utvist seksuell krenkende atferd. Det dreier seg om paragraf 201b — samme paragraf som omfatter nakenfilmingen. Politiet opplyser at de har flere navn de undersøker i forbindelse med saken.

— Vi tar nå kontakt med personer som kan være aktuelle, sier politiadvokat Karsten Monsen ved Rogaland politidistrikt.