Det var tirsdag formiddag at Kathinka Ryen Christiansen fra Oslo skulle logge seg inn på Facebook-siden sin. Da merket hun at noe ikke var som det skulle være.

— Jeg så jeg hadde noen nye meldinger i innboksen, så jeg klikket for å lese dem. Da kom jeg til et vilt fremmed menneskes innboks, sier hun til bt.no.

Da hun forsøkte å logge ut og inn flere ganger, kom hun hver gang til en ny innboks, hele tiden tilhørende villt fremmede mennesker.

Flere er rammet

Flere har også vært rammet av feilen. Bergenske Marianne Wøbbekind har lagt til Kathinka Chrstiansen på vennelisten sin. Det var faktisk Christiansens meldinger som dukket opp i innboksen hennes.

— Jeg får ikke lest hele meldingen, men kan lese den første setningen i forhåndsvisningen, og se hvem som har sendt meldinger, sier Wøbbekind.

Christiansen har gjort Facebook oppmerksomme på feilen via mail, men ikke fått noen tilbakemelding.

Føler seg ikke trygg

En ting er sikkert: Kathinka Christiansen føler seg ikke lenger trygg på Facebook, og skal slette informasjonen hun har lagt ut om seg selv.

— Profilen min skal jeg slette med en gang jeg får tilgang til alt jeg har der inne, sier hun.

Hun synes også det er urovekkende at Facebook ikke har svart henne.

— Jeg skjønner at de har mange mennesker som henvender seg til dem, men dette er jo et enormt sikkerhetshull, sier hun.

Facebook uttaler seg

Tirsdag ettermiddag mottok bt.no en rekke henvendelser fra Facebook-brukere som ikke klarer å logge seg inn på siden. Og rett nok, senere på kvelden mottok bt.no følgende mail fra Facebooks talsperson Brandee Baker:

"Tirsdag morgen stengte vi Facebook midlertidig for å fikse en feil som vi identifiserte tidligere i dag. Dette var ikke som følge av noe sikkerhetsbrudd. Feilen førte til at noen tredjeparts proxy-servere cachet innhold som skulle vært utilgjengelig. Resultatet var at en isolert gruppe brukere kunne se sider de ikke skulle sett. Siden er nå oppe igjen, og vi beklager om dette har skapt bry for noen."

I TRØBBEL: Nettfenomenet Facebook.