Journaliststudenten fra Zwolle i Nederland startet haiketuren i mars. På sin egen internettside ba han folk verden over sende ham en e-post dersom de hadde en seng og et måltid å tilby på veien. Underveis legger han inn detaljerte reiserapporter ut på nettet.

— Hele prosjektet fikk en rakettstart. Bare seks timer etter at siden var lagt ut på nettet, hadde den største tv-stasjonen i Nederland en reportasje om meg, forteller 24-åringen mens han får servert is av sin vertinne for dagen.

Kan ta fem år

Ramon hevder å ha 1,4 millioner treff på hjemmesiden sin daglig. Hittil har over 2200 internettsurfere falt for nederlenderens høyst uvanlige påfunn og invitert ham hjem til seg.

— Det kan nok ta meg fire-fem år å fullføre haiketuren, men hvorfor ikke? Jeg har ikke noe annet å gjøre, hevder ungkaren.

Reise gjør han gratis. Som oftest bruker han tommelen, men det vanker også gratisbilletter fra transportfirmaer som gjerne ønsker å bli eksponert på Ramons hjemmeside.

Jay Leno-invitasjon

Mandag kom han til Bergen, og i går bodde han hos Anna Margit Grindheim på Landås.

— Jeg leste om Ramon i en Oslo-avis og syntes han måtte få noen invitasjoner fra Bergen også, forteller Anna Margit.

Hennes mann likte også idéen, men var ikke like fornøyd da han måtte reise på oljeplattform rett før internetthaikeren kom på besøk.

— Men han gikk med på det så lenge min venninne Susann blir her og passer på, ler hun.

Turen skal avsluttes i USA, hvor Ramon er invitert av talkshowkongen Jay Leno.

Men først må han bo seg ferdig i Bergen.

— Jeg hadde fire invitasjoner her, og jeg må jo besøke alle, smiler haikeren.

FIN OPPVARTNING: Internett-haikeren Ramon Stoppelenburg så ut til å trives godt i selskap med Anne Margit Grindheim.
FOTO: RUNE SÆVIG