Først med valgresultater, først med kongelig besøk. Rømskog kommune var første stoppested på kronprinsparets fire dager lange rundtur i Østfold.

Kommunen med sine knapt 700 innbyggere, er mest kjent for å være først ute med valgresultatene både når det gjelder kommune— og stortingsvalg.

Ikke siden 1922 har en kongelig person satt sine ben i den lille kommunen ved svenskegrensen. I 1716 kom Karl XII til Rømskog, men han kom ubedt. I 1922 kom kong Haakon og dronning Maud på besøk, men det var privat.

— Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er de første kongelige som er her på offisielt besøk, opplyser fylkesmann i Østfold, Edvard Grimstad, som ønsket kronprinsparet velkommen til fylket.

Kronprinsparet innledet besøket med gudstjeneste i den vakre, gamle Rømskog kirke. Den lille kirken, men plass til vel hundre personer, er opprinnelig en stavkirke fra 1300-tallet, gjenoppbygd flere ganger og sist modernisert i 1950-årene.

PÅ KIRKEKAFFE: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit i Rømskog kulturhus til kirkekaffe, etter å ha deltatt en gudstjeneste i Rømskog kirke. Paret er på en rundtur i Østfold.
FOTO: SCANPIX