Ut av sentralstyret

Forsvarsminister Anne Grete Strøm-Erichsen trekker seg fra Arbeiderpartiets sentralstyre.

Forsvarsminister Anne Grete Strøm-Erichsen trekker seg fra Arbeiderpartiets sentralstyre.

– Jeg trekker meg fordi jeg mener at sentralstyret bør gjenspeile bredden i partiet, sier Strøm-Erichsen til Aftenposten.no.

Flere Ap-tillitsvalgte har kritisert at det sitter for mange statsråder og stortingsrepresentanter i partiets sentralstyre. Dette er noe av forklaringen på at Strøm-Erichsen trekker sitt kandidatur.

– Som statsråd har jeg mulighet til å påvirke partiets politikk i andre sammenhenger enn sentralstyret, sier forsvarsministeren.

Strøm-Erichsen var lokalpolitiker i Bergen da hun ble valgt inn i sentralstyret.

Fra før er det klart at næringsminister Dag Terje Andersen ikke stiller til gjenvalg når Aps landsmøte skal velge nytt sentralstyre i slutten av april.

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Innenriks