Einar Olsen, NTB

— Bedriftsforsamlingen i Orkla er ikke kompetent til å avgjøre spørsmålet om Orkla Media skal selges, fastslo Arnkværn. Han fikk støtte i sitt syn på den juridiske tolkningen av Orklas egne jurister og uavhengig ekspertise.

Kravene fra Sunnmørspostens ansatte om behandling i bedriftsforsamlingen kan Arnkværn imidlertid ikke hindre før møtet eventuelt er satt. Ifølge aksjeloven er det nok at fire av forsamlingens 21 medlemmer krever møte i bedriftsforsamlingen, og i Orkla har de ansatte hele syv representanter.

Velger Montgomery

De ansatte har imidlertid valgt andre fora å fremme sine synspunkter i. Torsdag møtte de kulturminister Trond Giske. I helgen skal de ha samtaler med den nye eieren, David Montgomery.

Giske beklaget salget og innrømmet at den slags kan myndighetene ikke gjøre noe med.

— En medieeier, også Montgomery, må være seg sitt samfunnsansvar bevisst. Norske medier får årlig milliardbeløp i pressestøtte. Et for stort fokus på lønnsomhet vil undergrave grunnlaget for denne støtten, sier Giske til NTB.

Overfor Montgomery vil de tillitsvalgte forsøke å skaffe seg garantier for redaksjonell uavhengighet og be om en forklaring på hvordan Mecom har tenkt å utvikle Orkla Media som en del av et paneuropeisk selskap.

Både ansatte og ledelse i Orkla media svever i stor usikkerhet og har problemer med å forstå hvordan et selskap helt uten kapital skal kunne føre mediedivisjonen videre når Orkla-konsernets pengebinge ikke makter det.

— Vi frykter salget vil føre til at 40 aviser ofres på lønnsomhetens alter, med store kutt i de redaksjonelle ressursene, sier nestleder Elin Floberghagen i Norsk Journalistlag (NJ) til NTB.

Usikkerheten

Torsdag bekreftet kommunikasjonsdirektør Ole Kristian Lunde at ingen i Orkla Medias ledergruppe så langt har fått konkrete tilbud om å jobbe for Mecom.

På den annen side kan ikke David Montgomery med fem ansatte på London-kontoret drive ett av Nordens største selskap. På kort sikt er han helt avhengig av at Orkla Media fortsetter omtrent som før. Det er i det langsiktige perspektivet både ledelse og ansatte ser den store usikkerheten.