Rakkestad/Oslo (NTB-Anne M. Gøystdal):

Det var tre personer om bord i helikopteret da det styrtet i tankbilen ved Rudskogen Motorsenter i 13-tiden.

Flere anleggsarbeidere var vitner til ulykken. De hjalp mennene om bord å komme seg løs, og de tre klarte deretter å krype ut av vraket ved egen hjelp.

– Helikopteret styrtet og landet oppå taket av en tankbil i nærheten av motorsenteret på Rudskogen. Det var tre personer om bord i helikopteret, men ingen av dem er alvorlig skadd, sier operasjonsleder Rune Arneberg i Østfold politidistrikt til NTB.

Traff førerhuset

Piloten og en av passasjerene ble brakt til sykehus etter ulykken, men tilstanden var ikke alvorlig for noen av dem. Den ene av dem, en 42 år gammel mann, ble sendt til Ullevål universitetssykehus for behandling av hodeskader. Ved 20-tiden mandag kveld fikk NTB opplyst ved sykehuset at han pådro seg lette skader og at tilstanden var stabil.

Tredjemann kom fra uhellet uten fysiske skader, skriver Rakkestad Avis. Det skal ikke ha vært noen i tankbilen da det smalt.

Helikopteret styrtet mot bakken før det klarte å nødlande oppå tankbilen og deretter tippet rundt.

– Jeg så at helikopteret begynte å snurre rundt og rundt før det traff førerhuset på tankbilen, sier Henrik Gjerstad, som var vitne til helikopterstyrten.

Kuttet sikkerhetsbeltet

Anleggsarbeiderne ringte straks nødnummeret for å varsle om ulykken, og fikk så hjulpet de tre mennene som hadde styrtet.

– Det hele var en sjokkerende opplevelse. Jeg ringte 113 før jeg løp bort til helikopteret. Vi måtte kutte løs de tre fra sikkerhetsbeltene, forteller Gjerstad.

Brannvesenet kom raskt til stedet, og skumla området for å hindre brann.

Helikopterulykken skjedde på et anleggsområde ved motorsenteret hvor firmaet Planbo AS driver utbygging av sin nye boligfabrikk. Helikopteret skal ha vært leid inn av firmaet for å fotografere utbyggingsområdet.

Larsen, Håkon Mosvold
Larsen, Håkon Mosvold
Larsen, Håkon Mosvold