• Nå er han meningsløst revet bort, sier justisminister Knut Storberget om sommervikaren Bendik Rosnæs Ellingsen (18).

Bendik Rosnæs Ellingsen jobbet i Justis— og politidepartementet i sommer. Han var ikke på jobb da bomben gikk av og ødela store deler av Regjeringskvartalet, men befant seg på Utøya, skriver Moss Avis

Da 18-åringen fra Larkollen gikk i 9. klasse sendte han brev til Justisdepartementet fordi han ønsket jobb. Som 17-åring i 2010 jobbet han for første gang som sommervikar i departementet.

Sommeren 2011 var hans andre år som vikar. Han skulle jobbe hele sommeren i departementet bortsett fra når han skulle delta på Utøya, skriver Justisdepartementet i en pressemelding.

Husker ham godt

Den unge AUF-politikeren hadde en sterk interesse for politikk. Han var et aktivt medlem av Moss og omegn AUF, og var miljøansvarlig i AUF Østfold. Venner beskriver han som en ekte ildsjel, ifølge Moss Avis.

Et av de siste bildene som finnes av Bendik Rosnæs Ellingsen, er sammen med utenriksminister Jonas Gahr Støre og ble tatt på Utøya forrige torsdag. Bendik lastet opp bildet på sin Facebook-profil.

— Jeg husker ham godt. Jeg har fulgt de flotte ungdommene våre gjennom tid, og dette var en som jeg la litt spesielt merke til, med hans røde hår og veldige engasjement, sier leder i Østfold Ap, Signe Øye, til bt.no. Øye har sittet på Stortinget i 16 år.

Justisminister Knut Storberget er også full av lovord om sin sommervikar.

— Bendik var en veldig positiv og meget lærevillig gutt. Han var så stolt over å få jobbe i Justisdepartementet og vi er stolte over at han jobbet hos oss. Nå er han meningsløst revet bort. Vi vil minnes Bendik med glede og takknemlighet. Våre varmeste tanker går til Bendiks familie og venner. Han vil bli dypt savnet, sier Storberget og departementsråd Morten Ruud i en pressemelding.

Dette var en som jeg la litt spesielt merke til, med hans røde hår og veldige engasjement.

Signe Øye, leder i Østfold Ap

«Et enormt tap»

Justisdepartementet mistet også en annen medarbeider i angrepet.

Kjersti Berg Sand, som hadde jobbet i departementet fra 2007. Fra august 2010 ble hun engasjert i full stilling for å være sekretær for den eksterne arbeidsgruppen som skal vurdere og foreslå lovendringer for økt bruk av konfliktråd.

— Etter angrepet på Regjeringskvartalet og ved Kjerstis bortgang har vi mistet en kjær og høyt verdsatt medarbeider. Det er et enormt tap både faglig og personlig for departementet og for kollegaene som sitter tilbake. Vi vil minnes Kjersti med glede og takknemlighet. Våre varmeste tanker går til Kjerstis familie og venner. Hun vil bli dypt savnet, sier justisminister Knut Storberget og departementsråd Morten Ruud.

Onsdag ble det også klart at Anne Lise Holter ved Statsministerens kontor er blant de drepte i bombeeksplosjonen i Oslo, i likhet med Hanna M. Orvik Endresen, som jobbet som resepsjonist i Regjeringsbygget. Hanne Løvlie, som jobbet i Arbeidsdepartementet, er fortsatt savnet.