Den dramatiske episoden er fortsatt uoppklart for politiet i Vestfold, som pågrep guttene kort tid etterpå.

Det hele startet like før klokken 6 søndag da politivakta fikk melding fra en person om at han har blitt påkjørt av guttene. Mannen og to andre personer tok opp forfølgelsen av guttene i bil.

Ifølge vitnet skal ungdommene ha begynt å veive med en pistol ut av vinduet og flere skudd skal ha blitt avfyrt. Det er imidlertid ingen tegn på at den forfølgende bilen ble truffet av skudd.

– Vi vet ikke om de skjøt mot bilen eller ut i lufta. Det dreier seg om en kaliber 22 pistol, som er beslaglagt av politiet, opplyser politiinspektør Olaf Kløvstad ved Vestfold politidistrikt til NTB.

Kløvstad sier at politiet har mistanke om at i hvert fall føreren av ungdomsbilen var påvirket av stoff. Han var søndag morgen på Sykehuset i Vestfold for å avgi blodprøve.

– Vi er ikke sikre på om pistolen har vært ladd, men det kan foreløpig se slik ut, og at den har vært brukt. Det vil nå bli foretatt ransaking på stedet for om mulig å finne patronhylser eller lignende. Også ungdommenes bil og bolig vil bli ransaket, opplyser politiet.

Avhøret av de to ungdommene vil begynne ved 12-tiden søndag. Politiet er særlig interessert i å få vite hvorfor de reiser rundt med våpen.

Bilen med de to ungdommene ble stanset ved Ås utenfor Horten, der politiet hadde lagt ut spikermatte. Flere væpnede politipatruljer sto klare til å pågripe dem raskt. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.