Som han helt sikkert hadde ventet, fikk statsminister Jens Stoltenberg gjennomgå for regjeringens miljøpolitikk da han var på AUFs høstkonferanse i Oslo lørdag.

AUF-leder Eva Kristin Hansen innledet med å si at hun var mektig provosert over at regjeringens siste handlinger før den går av, var å si ja til gasskraftverk i Skogn, ja til Snøhvit-feltet og ja til fortsatt kulldrift på Svalbard.

Dårlige saker

— Vi tok makten på gasskraftverk. Nå skal tre dårlige miljøsaker være bautaen over Ap-regjeringen. Stoltenberg og Akselsen forteller ungdom at de skal bli mer lydhøre, og så klør de seg i hodet og lurer på hvorfor ungdom ikke stemmer Arbeiderpartiet, sa hun.

Hun mener Ap ikke trenger noen havarikommisjon for å analysere det dårlige valgresultatet:

— Vi kan bare gløtte på politikken vår, sa hun.

Lekkasjer

Det hjalp ikke at Stoltenberg kom med fristende budsjettlekkasjer om en milliard kroner ekstra til barnehager, 60 millioner kroner til å gjøre grunnskolen gratis, gratis skolebøker i videregående skole innen 2003 og billigere kollektivtransport for ungdom.

Etter talen hans kom innlegg på innlegg fra sinte ungdommer som mente gassvedtakene var en hån mot deres innsats for Arbeiderpartiet i valgkampen.

Stoltenberg forsvarte seg med at regjeringen bare har gjennomført det Ap-landsmøtet har vedtatt:

— Når det gjelder gasskraft, er det uenighet i Arbeiderpartiet. Jeg mener det å importere kraft er verre enn å produsere gasskraft i Norge. Og jeg er overrasket hvis dere er overrasket over at Arbeiderpartiet mener det, sa han.