Den svenske likhunden ankom med hundeføreren Tønsberg fra Göteborg tirsdag kveld. Først onsdag formiddag ble imidlertid søkene etter såkalt liklukt – kadaverin – satt i gang i verkstedhallen til Viking i Tønsberg.

Politiet har kjørt inn flere tilsvarende biler, Volkswagen Caravelle, i verkstedhallen. Trolig skal de fungere som blindprøver når hunden skal søke etter liklukt.

Den 44 år gamle ektemannen blir onsdag ettermiddag framstilt for varetektsfengsling med krav om fengsling i to uker med brev— og besøksforbud. Advokat Tore Langås er oppnevnt av Tønsberg tingrett til å forsvare mannen.

Den savnede kvinnen forsvant fra hjemmet sitt mellom klokka 23 og 7 natt til onsdag 9. november. Mannen ble mandag siktet for falsk forklaring i forbindelse med forsvinningen, men siktelsen ble tirsdag utvidet til også å omfatte frihetsberøvelse. Ifølge flere medier onsdag har politiet spor som viser at ekteparets bil var ute den natten kvinnen forsvant.

Den siktede 44-åringen har forklart at han ikke var ute av huset på natten, men politiet mener han ikke forklarer seg korrekt om dette.

Etterforskningsslaget som er sammensatt av eksperter fra Nye Kripos og fra hele politidistriktet mener derfor at det er en fare for at bevis kan gå tapt dersom ektemannen blir satt fri. Parets tre mindreårige barn blir tatt hånd om av et kriseteam i kommunen.