Den 41 år gamle kvinnen har vært savnet fra sitt hjem på Nøtterøy i nær to uker. Mandag ble ektemannen siktet for falsk forklaring, og hans Volkswagen Caravelle ble tauet inn av politiet.

— Vi vil tirsdag foreta tekniske undersøkelser av bilen, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til VG. Han legger til at det kan bli aktuelt å la likhunder gjennomsøke bilen. Slike hunder er trent til å markere på steder hvor det har ligget døde mennesker.

Meldte ikke fra

Den savnede kvinnen forsvant fra hjemmet sitt mellom klokken ett og sju på natten 9. november. Ektemannen skal ha forklart at de ikke sov i samme seng den natten. Ifølge VG skal politiet ha stusset over at han ikke meldte sin kone savnet. Det skjedde først da parets eldste sønn ga beskjed til politiet nesten to døgn senere.

Politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold vil foreløpig ikke si noe om hva mannen har sagt som gjør at politiet har valgt å sikte ham. Men ved å sammenligne hans forklaringer med annen informasjon, har etterforskerne funnet grunn til å tro at han har avgitt falsk forklaring. Det er foreløpig ikke bestemt om politiet vil begjære å få mannen varetektsfengslet.

— Det vil vi først ta stilling til tirsdag, sier Sakrisvold. Men han understreker at dette vil avhenge av hva som kommer fram i videre avhør.

Ingen nye søk

Tirsdag, uken etter at kvinnen forsvant, utvidet politiet søket etter kvinnen. To politihunder gjennomførte leting langs Øhrebukta som ligger noen hundre meter fra kvinnens bolig, mens dykkere fra brannvesenet søkte under bryggene utenfor Sjøveien og utenfor gården Skjæret. Politiet har også satt inn helikopter i letingen, og gjort søk i familiens hage og hus.

Noen nye søk etter kvinnen vil imidlertid ikke bli aktuelt

— Vi vil foreløpig ikke sette i gang et nytt søk siden vi ikke har noen spor etter hvor kvinnen er, men vi vil vurdere dette fortløpende, avhengig av hva slags informasjon som kommer fram i avhørene, sier Sakrisvold.

Mannen har fått tilbud om å få oppnevnt en forsvarer, men har ifølge politiet takket nei til advokatbistand.

Ekteparet har fire barn sammen. Tre av barna bor med foreldrene, den eldste sønnen har flyttet ut. Ifølge Dagbladet skal familien være aktiv i en karismatisk menighet utenfor statskirken.

LETER: Politi og dykkere fotografert under letingen etter en savnet kvinne på Nøtterøy for en uke siden. Mandag ble den savnedes ektemann pågrepet og siktet for falsk forklaring i forbindelse med forsvinningen.
SCANPIX