Fem personer omkom i ulike trafikkulykker, mens tre personer druknet. I tillegg omkom en russisk basehopper i Kjerag.

Fredag kveld døde to personer da en personbil kolliderte med en tankbil på fylkesvei 26 like nord for Trysil i Hedmark.

— Årsaken til ulykken er at personbilen kom over i motgående kjørefelt og traff tankbilen i fronten, melder politiet i Hedmark.

Ved Flakstad i Lofoten omkom en kvinne i 20-årene fra Latvia lørdag morgen. Seks andre ble skadd i ulykken.

Natt til søndag omkom en 26-åring i en bilulykke på E6 ved Mortensrud i Oslo.

— En bil med to personer hadde kjørt inn i en lysmast, opplyser operasjonsleder Hilde Walsø i Oslo politidistrikt til NTB.

MC-ulykker

I løpet av helgen har det skjedd flere alvorlige ulykker der motorsykler var involvert.

Lørdag kveld døde en 38 år gammel MC-fører av skadene han pådro seg i en kollisjon med en personbil ved Sanngrund camping på grensa mellom Hedmark og Akershus.

Søndag ble to personer alvorlig skadd da de veltet med en motorsykkel på riksvei 37 i Notodden kommune i Telemark.

Samme dag ble en MC-fører sendt til Stavanger universitetssjukehus etter at han kolliderte med en bil på riksvei 44 ved Skjævelandsbrua i Rogaland.

Flere drukninger

I helgen døde flere mennesker som følge av drukning. Lørdag ettermiddag ble en mann i 40-årene funnet omkommet i tilknytning til et oppdrettsanlegg i Fjørå i Norddal kommune på Sunnmøre.

Mannen var på jobb ved anlegget, og besøkende skjønte noe hadde skjedd da de fant båten, men ikke mannen. Arbeidstilsynet er koblet inn.

På Harestua i Lunner i Oppland døde en kvinne i 40-årene lørdag. Hun ble funnet druknet i et privat basseng ved 12-tiden.

I Båtsfjord i Finnmark ble en mann i 50-årene funnet druknet etter at han falt i sjøen fra en kai sent lørdag kveld. Han var del av mannskapet på en fiskebåt.

I tillegg er en to år gammel nederlandsk jente innlagt på Rikshospitalet med alvorlige skader etter at hun falt i en spillvannskum på en campingplass på Dovreskogen i Oppland fredag kveld.

Ekstremsport

De fire som omkom i Sjoa lørdag var del av et ukrainsk følge på 13 erfarne raftere. De hadde raftet ned Sjoa og ligget i telt, men tok feil av hvor de var på kartet og havnet i en uraftbar del av elva. Én kvinne og tre menn døde i ulykken.

Norge tiltrekker seg ekstremsportutøvere fra utlandet. I Kjerag i Rogaland omkom en russisk basehopper etter å ha havnet i fjellveggen.

Mannen ble hentet ned av klatrere fra Alpin redningsgruppe ettersom helikopteret ikke kunne lande der. Ifølge aftenbladet.no skal den 24 år gamle mannen være en erfaren basehopper, men han har aldri hoppet i Kjerag før.

I tillegg er flere alvorlig skadd i løpet av helgen. Det er kritisk for en 18-åring etter at han falt i vannet i en båtpåkjørsel i Mandal lørdag kveld. Sju ungdommer i en liten båt var på vei nedover Mandalselva da de ble påkjørt.

Båten som kjørte på dem forsvant deretter fra stedet og var søndag kveld ikke identifisert.

Fredag ettermiddag ble to barn på 10 og 13 år alvorlig skadd i en ulykke i Hardanger. En mann (39) ble alvorlig skadd i en trafikkulykke i Sannernes i Rogaland lørdag. I tillegg ble en 20 år gammel mann alvorlig skadd i en bilulykke i Odda søndag morgen.