Fredagen ble preget av flere alvorlige trafikkulykker på norske veier. Tre personer omkom, to i Oslo-området og én sør for Trondheim.

Tre dødsulykker

En kvinnelig motorsyklist døde på E18 ved Skøyen i Oslo. Ingen andre kjøretøy var involvert i ulykken som skjedde like før klokka 13.

Senere på ettermiddagen frontkolliderte to biler på E6, tre kilometer nord for Kvål i Melhus kommune. I denne ulykken omkom en mann. Tre personer ble hardt skadd i ulykken, og ble sendt til St. Olavs hospital.

På kvelden omkom en mann i 40-årene ved Alnabru i Oslo. Mannen kjørte på en motorsykkel eller moped, og kolliderte med en lastebil.

12 skadd i samme ulykke

Ved Hokksund i Buskerud ble 12 personer skadd i en ulykke som involverte to personbiler og en minibuss. I minibussen satt en gruppe eldre fra Strømsø Bo— og servicesenter i Drammen. Alle i bussen fikk lettere skader i ulykken. En kvinne ble sendt til Ullevål universitetssykehus med hodeskader, mens de elleve andre ble sendt til Sykehuset Buskerud i Drammen etter ulykken som skjedde på riksvei 35 i 14-tiden.

Minibussen kjørte inn i en personbil, som hadde blitt dyttet over i feil kjørefelt av en tredje bil.

To kjedekollisjoner

På Romerike var åtte biler involvert i en kjedekollisjon på E6 ved Berger ved 16.30-tiden. Hva som var foranledningen var ikke klart fredag ettermiddag. I denne ulykken ble tre personer lettere skadd.

På samme sted, 20 minutter før kjedekollisjonen, kjørte en personbil av veien i motsatt kjøreretning. Her ble tre personer lettere skadet.

På E18 i Vestfold ble tre personer lettere skadd i en annen kjedekollisjon tidligere på dagen. Denne ulykken skjedde ved Kopstad i 13.30-tiden. Ifølge politiet skjedde ulykken da et vogntog først i køen stoppet opp, uten at to personbiler greide å gjøre det samme. Disse braste inn i en stoppet personbil og vogntoget.

99 omkom første halvår

Fredag kom også Statistisk sentralbyrås ulykkesstatistikk for norske veier. Første halvår i år døde 99 personer i trafikken. De foreløpige tallene fra SSB viser at 5.584 personer ble skadd i trafikken første halvår.

Det er i Oppland flest personer har omkommet første halvdel av 2007. 18 personer omkom på veiene i fylket i perioden.

99 omkomne i trafikken mellom januar og juni er 28 færre enn gjennomsnittet for samme periode de siste ti årene.