— Den døde ulven er ikke et av lederdyrene i flokken, men derimot et ungdyr, opplyser fellingsleder Leonhard Mikalsen til NTB.

Ifølge veterinær Jon Arnemo, som undersøkte dyret mandag kveld, er det snakk om en valp som er født på våren i 2000.

Ulven var ett av totalt åtte dyr som utgjorde Atnadalsflokken. Jegerne fikk øyekontakt med de åtte mandag ettermiddag, og klokken 16.45 traff en av jegerne ulvetispen med et velrettet skudd. Da hadde de fulgt et spor som de fant søndag.

— Dyrene beveget seg opp mot snaufjellet, og dermed var det lettere for oss å komme på skuddhold. Da det smalt stakk straks de andre dyrene unna, og dermed klarte vi ikke å få has på noen flere, forteller fellingslederen.

Skal obduseres Det var sterk vind og snøføyke og jaktforholdene skal ha vært vanskelige. De sju gjenværende dyrene trakk ned fra snaufjellet og inn i tettere vegetasjon. Spenningsmomentet blir nå hva flokken gjør etter at det ene dyret er skutt.

— Vi fortsetter jakten på vanlig måte tirsdag så får vi se om vi klarer å finne dem igjen, forklarer Mikalsen.

Ulvetispen ble mandag kveld transportert til Høgskolen i Hedmark på Evenstad. Der ble den lagt på et fryselager natta over. Tirsdag vil det døde dyret bli fraktet til Direktoratet for naturfor-valtnings hovedkvarter i Trondheim.

— Der vil tispen bli obdusert, og en del prøver av dyret vil bli tatt, forteller mediekoordinator Svein Nic. Norberg i Direktoratet for naturforvaltning til NTB.

Veterinær Arnemo tok også en del hår- og vevsprøver mandag som skal brukes til genetisk forskning.

Fortsetter tirsdag 11 jegere deltar i ulvejakten som ble avsluttet ved mørkets frambrudd mandag. Tirsdag morgen er jegerne igjen på plass i terrenget for å jakte på de åtte ulvene de fortsatt ikke har tatt.

Det har lenge vært strid om ulvejakten i Østerdalen. Flere miljøorganisasjoner og andre har bedt myndighetene droppe hele ulvejakten og la ulven være i fred.

Foreningen Våre Rovdyr, Norges Naturvernforbund og WWF Norge brakte også saken inn for namsretten da de mente departementets vedtak var mangelfullt begrunnet og truffet på feil grunnlag.

SKUTT: Fellingsleder Leonhard Mikalsen ved ulven som mandag ble skutt i Østerdalen. FOTO: Geir Magnusson, SCANPIX