— Det døde dyret ble mandag kveld transportert til Høgskolen i Hedmark på Evenstad, opplyser mediekoordinator Svein Nic. Norberg i Direktoratet for naturforvaltning.

Tidligere mandag opplyste fellingsleder Leonhard Mikalsen til NTB at jegerne for første gang siden ulvejakta startet for vel én uke siden hadde oppnådd øyekontakt med Atndalsflokken. Jaktlaget var så nær ulvene at de kunne telle åtte dyr. Kort tid etterpå kom jegerne altså på skuddhold, og den første ulven falt for jegernes kuler.

Surret fast på slede Mikalsen kom tilbake fra jakten til Hanestad ved 18.30-tiden. Han var blodig på klærne, og ulven lå surret fast bak på en slede på scooteren. Jegerne jagde raskt bort pressen, men jaktleder Mikalsen var svært fornøyd med jakten.

— Jeg er godt fornøyd med at vi fikk skutt en ulv. Det var en vellykket jakt. Nå er jeg sliten og skal få i meg en brødskive før vi frakter ulven ned til Evenstad, forteller Mikalsen til VG Nett.

Informasjonssjef Kåre Olerud i Norges Naturvernforbund sier til VG Nett at han er bekymret for at jegerne har skutt en av foreldrene i ulveflokken. Hvis det er «ledertispa» i flokken som er skutt, kan dette gjøre jakten vanskeligere.

Fortsetter tirsdag 11 jegere deltar i ulvejakten som ble avsluttet ved mørkets frambrudd mandag. Tirsdag morgen er jegerne igjen på plass i terrenget for å jakte på de åtte ulvene i Atndalsflokken de fortsatt ikke har tatt.

Det har lenge vært strid om ulvejakten i Østerdalen. Flere miljøorganisasjoner og andre har bedt myndighetene droppe hele ulvejakta og la ulven i fred.

Foreningen Våre Rovdyr, Norges Naturvernforbund og WWF Norge brakte også saken inn for namsretten da de mente departementets vedtak var mangelfullt begrunnet og truffet på feil grunnlag.

Jaktpause i ferien Namsretten godkjent imidlertid fredag jakten på ni ulver, og dermed kunne jakten fortsette.

Ulvejakta startet lørdag 10. februar, og medieoppstyret rundt jakta har vært stort. Journalister fra flere land har vært til stede i Østerdalen for å følge jakta på nært hold.

Flere forhold har vanskeliggjort jakten på gråbein, og fredag og lørdag satte været en stopper for jakten.

Fredag var snøen hard, slik at jegerne lagde for mye bråk i forsøket på å omringe dyrene. Lørdag var det vinden som skapte problemer da ulvesporene blåste bort. Søndag og mandag var imidlertid forholdene gode

Jakten fortsetter i første omgang til fredag, men jegerne vil ta en uke fri i forbindelse med vinterferien, fra 24. februar til 4. mars.

NTB