Det var to jegere i helikopteret som jaktet på ulveparet. Jakten etter dette paret skal ha begynt allerede den første uka av jakten etter at det ble gitt fellingstillatelse på paret.

— De to ulvene ble skutt ved 13-tiden søndag. Det er første dagen vi bruker helikopteret i selve jakten, sier informasjonsrådgiver Jostein Sandvik i Statens Naturoppsyn til NTB.

Fint vær Været var svært fint søndag, med minus 13-14 grader og nysnø.

— For noen dager siden ble det funnet et elgkadaver i dette området, som ulvene trolig har drept. Og det var i dette området ulvene ble skutt søndag, sier Sandvik.

De to ulvene er trolig rundt 3 år gamle og skal ikke ha valper.

— Vi regner ikke med at det er flere ulver i dette området. Imsdalsparet skal først fraktes til Høgskolen i Hedmark og videre til Trondheim til Norsk institutt for naturforvaltning (NINA) hvor de skal undersøkes nærmere, sier Sandvik.

Fornøyd Han legger ikke skjul på at jegerne nå er fornøyde.

— Det er klart vi er fornøyde når vi får resultater at den jobben vi er pålagt å gjøre, sier Sandvik.

Jakten på de andre ulvene det er gitt fellingstillatelse på, den såkalte Atndalsflokken, fortsetter søndag og mandag. Denne flokken skal nå bestå av fem dyr. I denne jakten deltar ti jegere.

Den første ulven i Atndalsflokken ble skutt mandag fra 100 meters hold. Ulvetispa var på 31,5 kilo.

«Forståelig» Norges Naturvernforbund har tidligere sagt at det er fornuftig å fjerne Imsdalsparet, men er imot jakten på Atndalsflokken.

— Vi har hatt mindre problemer med Imsdalsparet fordi disse ulvene holder til i et område med mye sau om sommeren og hvor konfliktgraden er større enn for Atndalsflokken. Derfor var jakten på dette paret mer forståelig, sier Christian Pedersen i rovdyrgruppa i Norges Naturvernforbund til NTB.

Miljøorganisasjonen reagerer sterkt på bruken av helikopter i ulvejakten.

— Å bruke helikopter i jakten på Atndalsflokken er et alvorlig overgrep mot norsk natur. Generelt er helikopterjakt dyreetisk sett helt uakseptabelt, sier Pedersen.

NTB