Det er klart etter at politiet i Stavanger mandag fikk den skriftlige versjonen av den foreløpige obduksjonsrapporten.

– Det er ikke sikkert at det på noe tidspunkt kan konkluderes med når barnet ble født og når det døde. Det er heller ikke sikkert at vi noen gang kan konkludere med dødsårsak. Dette er et nyfødt barn og nyfødte barn dør av og til under eller rett etter fødselen, og en kan dermed ikke konkludere om det, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø i Rogaland politidistrikt til TV 2.

Politiet har tidligere opplyst at det ikke var tegn til vold på det døde barnet.

Ikke noe nytt

Politiet opplyser ellers at de har lite å gå etter i etterforskningen.

– Det er ingen utvikling i saken så langt i dag, sier Rossebø til NTB mandag ettermiddag.

Les også: — Teppet rundt barnet tyder på mye omsorg

Søndag gikk politiet på nytt fra dør til dør i nabolaget på Våland i Stavanger hvor det døde spedbarnet ble funnet fredag formiddag. Heller ikke denne gangen ga aksjonen noe resultat.

Politiet setter nå sin lit til at barnets mor kontakter advokat Brynjar Meling, som søndag ble oppnevnt som forsvarer for den ukjente kvinnen.

Kvinnen kan henvende seg til advokaten uten at politiet får vite hvem hun er.

Meling sier til Aftenbladet.no at moren så langt ikke har tatt kontakt. Meling har imidlertid uttalt at han ikke kommer til å fortelle om moren har tatt kontakt, dersom hun ikke ønsker det.

Ikke født på sykehus

Det var i 10-tiden fredag at en eldre kvinne oppdaget en pose med en nyfødt død jentebaby i Asbjørnsens gate på Våland. Politiet er sikre på at barnet ikke er født på noe sykehus i området.

Det er ikke noe som tyder på at det døde spedbarnet har vært utsatt for vold. Politiet utelukker fremdeles ikke at barnet kan være av asiatisk opprinnelse.

ANDERS MINGE