Allerede tidlig i etterforskningen fikk politiet informasjon om at ett eller flere av våpnene som ble brukt på Orderud gård, ble dumpet ut fra Storseisundbrua mellom Molde og Kristiansund. Opplysningene ble aldri bekreftet, men Tore Sandberg mener nå å ha funnet denne delen av puslespillet.

— Min nå avdøde kamerat fortalte meg at det var her han kastet pakken han sa det var våpen i, sier den nå 33 år gamle mannen til VG.

Han hevder han var til stede da kameraten fikk betaling for frakten av pakken med drapsvåpenet, og mener å vite hvem som sørget for at det ble fraktet bort fra Østlandsområdet. Vitnet har ikke vært avhørt i saken tidligere.

Tore Sandberg, som prøver å få saken gjenopptatt på oppdrag for Per og Veronica Orderud, har foreløpig gjennomført tre søk med dykkere, uten resultat.

— Dette er et element vi bruker for å nøste oss frem til hvem det var som var i kårboligen under drapene, sier Sandberg til VG.

Privatetterforskerens teori er at det var Anne Orderud Paust som var hovedmålet og ikke Pers far, slik aktoratet har hevdet i retten. I NRK Brennpunkt i forrige uke ble det antydet at motivet kan ha vært ekteparet Pausts oppdrag for etterretningstjenesten.